Praktische gids voor hoe een website maken in 2021

Praktische gids voor hoe een website maken in 2021

Gratis SEO-audit

Doorzoek de website voor technische problemen en ontvang een geprioriteerde takenlijst met gedetailleerde handleidingen voor het oplossen.

Something went wrong. Please, try again later.
Trusted by
Sitechecker trusted company

Free Website SEO Checker & Audit Tool

  • Scan the site for 300+ technical issues
  • Monitor your site health 24/7
  • Track website rankings in any geo

Het lanceren van uw eigen website is geen moeilijke taak meer. Nieuwe weboplossingen en constant verbeterende functionaliteiten laten uw website met minimale kennis in webontwikkeling maken. Ondernemers hoeven alleen maar een idee en gewenste functionaliteit te kiezen. De rest is eenvoudig aan te passen en te beheren met de juiste webtools of websitebouwers. Hier is uw specifieke gids voor het maken van een nieuwe website.

Van welke stap moet ik een website maken?

Mensen lanceren websites wanneer ze hun bedrijf openen of laten groeien, gewoon voor een online aanwezigheid of het vergroten van de geloofwaardigheid. Maar als het gaat om realisatie, beginnen we altijd met het kiezen van een ultiem contentmanagementsysteem.

Feiten over populaire CMS

Hieronder vindt u vijf populaire web-CMS die momenteel in de wereld worden gebruikt met enkele statistieken en korte beschrijvingen. Deze statistiek laat zien op welke platforms mensen hun websites bouwen.

  • WordPress – 52,71% van de gebruikers; 1.160.628 domeinen.
  • Joomla – 5,120% van de gebruikers; 112.754
  • Drupal – 3,875% van de gebruikers; 85.334
  • Shopify – 3,354% van de gebruikers; 73.861
  • Magento – 2.735% van de gebruikers; 60.236

Als gevolg hiervan maken meer mensen er de voorkeur aan om een ​​eigen website maken met WordPress. Laten we eens kijken waarom. Als u wilt weten welk CMS uw website gebruikt, probeer dan onze tool.

WordPress is het eerste antwoord dat te binnen schiet als iemand zich afvraagt ​​hoe een website maken. Het heeft een reputatie opgebouwd van een innovatief blogplatform met een hoge bruikbaarheid vanaf het allereerste begin. Doorlopende upgrades maakten het geschikt voor een verscheidenheid aan andere formaten. Momenteel wordt WordPress gebruikt voor alle soorten websites, van kleine persoonlijke blogs tot grootschalige e-commerce sites. Het is de beste optie voor het lanceren van platforms met brede functionaliteit die eenvoudig te beheren is.

Joomla heeft een gebruikersvriendelijke interface en is perfect voor degenen die uitgebreide functies en functies nodig hebben. Hiermee kunt u een flexibelere structuur creëren. Het is geschikt voor bedrijfs- en e-commerce bronnen.

Drupal is waarschijnlijk de favoriet onder ontwikkelaars. Het maakt het maken van meer gecompliceerde websites mogelijk, maar vereist ook meer serieuze kennis in ontwikkeling waar u zonder kunt leven als u WordPress of Joomla gebruikt. Het wordt gebruikt voor zeer functionele platforms met gecompliceerd gegevensontwerp, zoals forums, grote webshops, enz. Maar het is moeilijker te onderhouden dan WordPress.

Shopify is een toonaangevend e-commerce platform voor het lanceren van webshops. Het is zo gemakkelijk te gebruiken dat een webshop creatieproces mogelijk is zonder enige programmeerkennis. Het is perfect voor ondernemers die zonder zorgen of extra kosten een winkel willen starten.

Magento is nog een e-commerce platform dat wordt geleverd met een lange lijst van ingebouwde functies: valuta’s, talen, kortingen, rapporten, enz. Het biedt ook diverse modules (of extensies) en sjablonen. Het is perfect voor e-commerce en zakelijke websites, hoewel het voor een onervaren gebruiker ingewikkeld kan zijn.

Platform voor het bouwen van websites: definitie en doel

Het idee om een ​​nieuwe website te lanceren moet beginnen met een duidelijk begrip van uw doelen. Meestal start men een website voor het commerciële of niet-commerciële doel.

U moet een commerciële web resource ontwikkelen om een ​​of meer van de volgende taken op te lossen:

  • artikelen en diensten verkopen;
  • persoonlijke of politieke promotie;
  • waardevolle informatie delen met de doelgroep om inkomsten te ontvangen;
  • positief imago creëren voor commercieel bedrijf.

Het creëren van niet-commerciële gratis websites omvat verschillende andere taken: het starten van een persoonlijk blog, een platform voor communicatie, het delen van diverse inhoud tussen bepaalde groepen gebruikers, het manifesteren van online aanwezigheid voor liefdadigheidsinstellingen, enz. (WordPress is daar perfect voor)

Technische aspecten van het maken van een persoonlijke website hangen sterk af van de keuze van de tools. Tegenwoordig zijn er drie manieren om zelf een website te lanceren:

  • website bouwers;
  • CMS-systemen;
  • broncode schrijven.

Een dergelijk platform is een verzameling scripts en software-oplossingen voor het maken van een volledig functionele website. Ze bieden complexe oplossingen voor elke complexiteit.

  • U kunt zeer snel websites van elke specialisatie zelf maken.
  • Met het beheerpaneel kunt u het ontwerp en de functionaliteit van uw website bewerken.
  • U kunt een groot aantal verschillende plug-ins en ready-blokken gebruiken voor diverse taken.
  • Technische ondersteuning is vrij eenvoudig en vereist geen programmeerkennis.

Een eenvoudig voorbeeld van het maak je eigen website

Laten we de fasen van het maken van een website met Wix website bouwer als voorbeeld bespreken. Het is perfect voor bedrijfseigenaren, die niet van plan zijn om alle schakeringen van webontwikkeling aan te pakken, hun website helemaal opnieuw te maken met behulp van HTML-code, of de eigenaardigheden van het werken met het Wix platform te achterhalen.

Stap 1. Registratie en inloggen op het account. U slaagt voor een eenvoudige registratieprocedure. Het formulier invullen met de vereiste gegevens of gewoon autoriseren met Google-account.

Stap 2. Een basissjabloon kiezen. De bouwer biedt toegang tot de collectie met meer dan 500 gratis thema’s en sjablonen. Je hebt genoeg opties om te kiezen wat je leuk vindt.

Stap 3. Uw platform instellen. Voltooi de installatie door inhoud toe te voegen.

Kies het juiste domein voor uw website

Ben je klaar om je eigen website te starten? Een domein is de naam van uw website op internet. Het is het adres dat uit twee delen bestaat – naam en domein zone. De naam mag niet meer dan 15 cijfers bevatten. Anders kunt u problemen ondervinden met indexeren. Een domeinnaam moet kort en origineel zijn en helpen te begrijpen waar uw resource aan is gewijd. Het hoeft niet overeen te komen met de naam van de web resource, maar het is wenselijk.

Hoe maak je een website met een perfecte domeinnaam? Controleer verschillende parameters om de cirkel van ideeën te verkleinen. Het zou moeten zijn:

  • korte, bij voorkeur 5-6 symbolen;
  • gemakkelijk te onthouden;
  • eenvoudig voor typen en uitspraak;
  • gerelateerd aan ten minste één aspect van uw activiteit;
  • gelegen in een regionale domein zone;
  • zonder cijfers of koppeltekens.

Het gedeelte van de domein zone is van invloed op de indexeringssnelheid en hoe snel uw site wordt weergegeven in zoekresultaten. Naast zones die verband houden met een bepaald land, zijn er veelgebruikte zones die niet zijn gekoppeld aan de locatie:

  • .net – sites met inhoud die verband houdt met internet.
  • .biz – projecten voor het bedrijfsleven.
  • .info – informatieve bronnen.
  • .com – commerciële projecten.

Na een golf van spamdomeinen werd het algoritme volgens Matt Cutts in 2012 echter gewijzigd. Google is voorzichtiger geworden bij het analyseren van de exacte overeenkomst van trefwoorden in de domeinnamen. Probeer de SEO analyzer tool om de website volledig te auditen. Nu wordt niet alleen rekening gehouden met de aanwezigheid van een trefwoord in het domein. Hoe meer aandacht wordt besteed aan de leeftijd van het domein, het aantal backlinks, hun vertrouwen, de inhoud van de website en andere rangschikkende factoren. Daarom is ons advies duidelijk. Verwacht niet dat exacte maart-domeinen (EDM) u veel verkeer zullen opleveren, u zou aan uw website moeten werken, deze optimaliseren dankzij de patenten van Google. Ontdek het onderzoek naar “Hoe de EDM SEO beïnvloedde” is gepubliceerd op SearchEngineJournal.

Er zijn enkele conventionele regels waarmee u rekening moet houden bij het maken van een domeinnaam:

  • Maak het origineel en gemakkelijk te onthouden.
  • Gebruik geen koppeltekens.
  • De naam mag niet door een ander merk of bedrijf worden gebruikt.
  • Gebruik commerciële woorden. Voeg een onderdeel toe dat aangeeft dat uw site een webshop is.
  • Registreer een goede naam, voor het geval dat. Als u plannen heeft om uw bedrijf in de toekomst te laten groeien, registreer dan vooraf verschillende domeinnamen.
  • Voeg sleutelverzoeken toe, maar wees voorzichtig met trefwoorden in de naam van een website. Enkele jaren geleden werden vertegenwoordigers van het Google-zoeksysteem zich bewust van de implementatie van de zogenaamde EMD in de algoritmen.

Hosting is de helft van het succes

Hosting betekent een plaats op internet, waar bestanden van uw site zich bevinden. Als u een vergelijking maakt met een offline wereld, kan webhosting worden vergeleken met het huren van een plaats om een ​​winkel te openen. Alleen in plaats van vierkante voet, krijgt u megabytes, in plaats van de infrastructuur – de kracht van de server. Als we spreken over hosting, bedoelen we een computer op afstand waar alle bestanden van uw project zich bevinden. Het verschil met een gewone computer ligt in een specifieke configuratie, software en werkmodus.

Welke regels moeten worden gevolgd wanneer u voor hosting kiest?

Hoogstwaarschijnlijk kiest u intuïtief het eerste hostingtype en tarief en kunt u de ultieme optie bedenken nadat u enige ervaring heeft opgedaan. Het is een gewone situatie en het is volkomen normaal. Toch zijn er enkele belangrijke dingen waar u op moet letten.

  • De apparatuur in een betrouwbaar datacenter. Het betekent dat hardware alleen in kritieke situaties kan afgaan, waarvan de meeste worden gedekt en gecontroleerd door technici. Tijdens technische werken starten ingenieurs stand-bytoepassingen, zodat een server blijft werken.
  • Dagelijkse back-ups. Niets geeft u vertrouwen in de toekomst als een normale back-up. Als de hostingprovider dagelijkse back-ups garandeert, is het een enorm voordeel dat de gegevensintegriteit waarborgt.
  • Ondersteuning. Het gebruik van ondersteuningschat op Joomla, WordPress, Drupal en OpenCart is erg handig. Deze functie is nodig als u bijvoorbeeld een blog op WordPress wilt starten zonder verdere zorgen over databases of het installeren van extra scripts.
  • Bescherming tegen DDoS-aanvallen. Dit is een van de belangrijkste momenten om te overwegen. U moet er zeker van zijn dat uw website is beschermd tegen oplichters.
  • Hoge uptime. Uptime is een periode van continu functioneren van een computersysteem – tijd die verstrijkt van een moment van opstarten tot afsluiten, opnieuw opstarten en ophangen. Het wordt gemeten in percentage en toont de stabiliteit van hosting.
  • FTP toegang. Het is noodzakelijk voor het bewerken, verwijderen en kopiëren van mappen en bestanden op de server.
  • Gebruiksvriendelijke interface. In het geval van storingen in de hosting is een website niet beschikbaar. Het betekent dat iedereen die uw site opent, geen aankopen kan doen of andere doelacties kan voltooien. Als de bedieningsmogelijkheden enkele dagen niet werken, heeft dit invloed op de zichtbaarheid van de zoekresultaten. Pagina’s worden niet geïndexeerd en uw rangorde kan dalen. Als gevolg hiervan krijgt u weinig webverkeer, minder gebruikers en lagere verkopen.

Als u een grote e-commerce website wilt maken, moet u lezen over het verschil tussen webhosting en CDN. Er zijn verschillende soorten hosting die verschillen door sommige functies en prijs.

# 1. Virtuele hosting

Hoe werkt het? Je krijgt een aparte plek op een fysieke server, waar naast je vele andere websites zich bevinden. Alle beschikbare bronnen zijn verdeeld tussen u en alle andere gebruikers. Het creëert bepaalde beperkingen in termen van belasting en vrije ruimte op de schijf.

Wie kan het gebruiken? Deze oplossing is perfect voor websites met 1.000-1.500 dagelijkse bezoekers. Opslag en RAM zijn voldoende om duizenden pagina’s van de webshopcatalogus te maken. Het is mogelijk om extra ruimte te kopen indien nodig. Beperkingen met betrekking tot het laden zullen echter problemen veroorzaken als het publiek groeit.

# 2. Virtuele dedicated server (VPS / VDS)

Hoe werkt het? Je moet ook de plaats en middelen delen met huisgenoten. Nu krijg je er echter slechts twee of drie van in plaats van de honderden. U krijgt ook de mogelijkheid om verschillende software-instellingen op de server te beheren.

Wie kan het gebruiken? De maandelijkse huurprijs bedraagt ​​gemiddeld $ 20-50. Met deze optie kunnen dagelijks 5000 tot 15.000 bezoekers worden behandeld.

# 3. Toegewijde server

Hoe werkt het? Deze hostingoptie is het duurst. Het biedt aan om een ​​website op een afzonderlijke fysieke server te plaatsen, die zich op het serviceplatform van de hostingprovider bevindt. Alle bronnen worden alleen gebruikt voor het ondersteunen van uw website. Het enige wat u hoeft te doen is een specialist te vinden die klaar staat om het onderhoud te verzorgen en alle nodige correcties aan te brengen.

Wie kan het gebruiken? Dit is de oplossing voor grote platforms met tientallen duizenden dagelijkse gebruikers.

Laten we uw website instellen

Nadat u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, is het tijd om door te gaan met het belangrijkste onderdeel dat is ingesteld. Maar hoe maak je een website helemaal opnieuw? Laten we WordPress als voorbeeld nemen, omdat dit het meest gebruikte en handige websiteplatform is. In 90% van de gevallen kost het weinig tijd om WordPress te installeren. Bovendien bieden veel hostingproviders tools voor een automatische WordPress-installatie. Laten we beginnen met de installatiehandleiding!

Bluehost: WordPress Installatiehandleiding

Bluehost is een van de gemakkelijkste manieren om WordPress te installeren. Dit is een eenvoudige functionaliteit met alle benodigde functies, waaronder hosting, opslag, installatie met één klik. Bluehost wordt aanbevolen door WordPress en host momenteel meer dan 850.000 sites. Deze service is met één klik te installeren, dus het proces zal niet moeilijk te achterhalen zijn. Hier is uw stapsgewijze handleiding.

  1. Open de officiële website van Bluehost. Klik op Inloggen. Maak een account of log in met Google.
  2. Kies een hostingplan. Er zijn drie opties: basic, plus en prime.

Basic komt goed voor de beginners. Het biedt beperkte ruimte, geparkeerde domeinen en subdomeinen, slechts 5 e-mailaccounts met elk 100 MB opslag.

Plus biedt onbeperkte ruimte, subdomeinen, e-mailaccounts en opslag voor elk. U ontvangt ook een budget voor marketingaanbiedingen en SpamExpert.

Prime wordt meestal gemarkeerd als de aanbevolen. Het eerste jaar komt op dezelfde prijs als de Plus doet. Naast alle Plus-functionaliteit krijgen gebruikers domeinprivacy- en Site Backup Pro-functies.

  1. Voer uw domeinnaam in. Als u er al een hebt, typt u deze in een overeenkomstige rij. Als je er direct een kunt krijgen met Bluehost op deze pagina.
  2. Maak een account aan. Vul het formulier in om de vereiste accountinfo te geven: naam, bedrijfsnaam (optioneel), locatie, e-mail, enz. Controleer alles goed. Sla vervolgens op en ontvang het account.
  3. Start de website. U hebt nu een account en een domeinnaam. Tijd om WordPress te installeren. Het is een eenvoudige installatie met één klik die u naar het stadium “Binnenkort …” brengt. Ga naar “Mijn sites” in het configuratiescherm aan de linkerkant om het ontwerp te kiezen, inhoud en plug-ins toe te voegen. Vervolgens kunt u web paginas maken.

Naast een volledig pakket met functies en intuïtieve navigatie biedt Bluehost goede deals voor WordPress-beginners. U krijgt ook een risicovrije termijn van 30 dagen met een geld-terug-garantie in het geval dat de service niet aan uw verwachtingen voldoet. Bovendien biedt het de beste 24/7 ondersteuning. Zorg ervoor dat u het juiste plan voor uw doeleinden kiest.

Pas uw website aan met WordPress

Tijd om uw webplatform aan te passen op WordPress. Er zijn zowel gebruikers- als beheerdersinstellingen waarmee u rekening moet houden voordat u de website opent. Begin met het instellen.

Nadat u bent ingelogd op het WordPress beheerdersaccount, kunt u items kiezen die worden weergegeven in het beheerdersdashboard. Vink gewoon de vakjes aan die u nodig hebt. Bekijk deze stapsgewijze handleiding voor het bouwen van een WordPress-website:

Stap 1. Stel vervolgens de parameters in. Klik op “Parameters” (aan de linkerkant) en kies vervolgens “Algemeen”. Hier moet u de naam van uw site, beschrijving, URL en uw e-mailadres invullen voor beheer.

Stap 2. Als gebruikers zich op uw platform mogen registreren, geeft u dit aan in het gedeelte ‘Lidmaatschap’.

Stap 3. Geef de tijdzone, datum- en tijdnotaties aan.

Stap 4. Ga naar “Permalinks” om vriendelijke URL’s in te stellen. Het is handig voor gebruikers en helpt indexeringsproblemen te voorkomen.

Stap 5. Foutpagina 404 instellen. Het zal zeer nuttig zijn in de toekomst. Zorg ervoor dat een gebruiker die een niet-bestaande koppeling heeft geopend, vindt waarnaar hij op zoek was.

Stap 6. U kunt het werkgebied ook aanpassen door het handig te maken en via een e-mail een bericht op afstand in te stellen.

Stap 7. Het is handig om ping-services te installeren die crawlers op de hoogte brengen van inhoudsupdates en helpen om uw bronnen sneller te indexeren.

Stap 8. Hoe een website ontwerpen die gebruikers zien? Pas de gebruikersweergave aan! Bepaal wat er op de startpagina wordt weergegeven, hoeveel berichten zichtbaar zijn vóór de knop ‘Meer’ enz. Het gebruik van WordPress site themas is een geweldige oplossing.

Stap 9. Installeer de benodigde typen plug-ins. Ga naar WordPress plugins shop. Je zal nodig hebben:

  • een plug-in voor doorverwijzing;
  • voor het beheren van het sitemap.xml-bestand;
  • voor het uploaden van robots.txt-bestanden;
  • voor het installeren van talen;
  • nog meer handige functies die u kunt toevoegen na onderzoek naar plug-ins.

De intuïtieve WordPress-interface maakt het mogelijk om alles gemakkelijk aan te passen en maakt uw website gemakkelijk te onderhouden. Trouwens, alle functies komen met korte uitleg, zodat zelfs beginners in staat zullen zijn om een ​​website snel op te zetten. Gebruik het configuratiescherm links om de site te beheren.

Gefeliciteerd! Nu bent u in een paar stappen verwijderd van uw website op WordPress. Vergeet niet om verbeteringen aan te brengen en lees onze blog over hoe het te doen.

Snelle Links
  1. Van welke stap moet ik een website maken?
  2. Kies het juiste domein voor uw website
  3. Hosting is de helft van het succes
  4. Laten we uw website instellen
  5. Pas uw website aan met WordPress
close