Gratis SEO-audit

Doorzoek de website voor technische problemen en ontvang een geprioriteerde takenlijst met gedetailleerde handleidingen voor het oplossen.

Something went wrong. Please, try again later.
Trusted by
Sitechecker trusted company

Free Website SEO Checker & Audit Tool

  • Scan the site for 300+ technical issues
  • Monitor your site health 24/7
  • Track website rankings in any geo

U probeert toegang te krijgen tot uw website – en krijgt de melding dat deze niet beschikbaar is. U kunt het beste onmiddellijk contact opnemen met uw webhostprovider. Maar dan beginnen de twijfels te sluipen. Is deze site uit de lucht? Of zijn het gewoon wat problemen met je internetprovider? Of is er misschien iets mis met uw computer/smartphone? Er zijn verschillende redenen waarom het voor u ontoegankelijk kan worden.

Dus is de website echt down? Een manier om daar achter te komen is door alle andere mogelijkheden uit te sluiten, maar het kan even duren. Een andere manier is om een speciale tool te gebruiken, die je precies vertelt wat je wilt weten. En we hebben het voor u ontworpen.

Hoe controleer ik of een website niet beschikbaar is?

‘Is het voor iedereen laag?’ – dat is de vraag die je stelt. Met behulp van onze websitestatuschecker kunt u gratis de beschikbaarheid testen. Dat is heel gemakkelijk! Voer de URL of het domein in waarin u geïnteresseerd bent.

tool voor online websitecontrole om erachter te komen of de site niet beschikbaar is

Nu ben je klaar om op ‘Start test’ te drukken. Binnen enkele seconden krijgt u een rapport met gedetailleerde informatie over de status van de website.

De resultaten die u krijgt met onze websitestatuschecker

Onze server in het geselecteerde gebied controleert of de website niet beschikbaar is en probeert toegang te krijgen. De eerste rij in het rapport geeft aan of deze poging is gelukt of niet.

Nadat we hebben geprobeerd de beschikbaarheid van de website te controleren, duiken we dieper in de technische details. U krijgt de schermafbeelding van een doelpagina met een IP-adres. Bovendien ontdek je de reactietijd. Als uw site in de lucht is, maar het laden duurt lang, kan deze voor veel gebruikers net zo goed als offline zijn. Bijna de helft van hen verwacht dat uw website in maximaal 2 seconden laadt. Als de laadtijd 3 seconden is, zal 40% van de gebruikers vertrekken.

Het rapport bevat ook de responscode. HTTP-statuscodes, geretourneerd door servers, geven de websitestatus aan. Ze hebben drie cijfers en beginnen meestal met een van de vijf cijfers, 1 – 5. U kent wellicht de 404-error (‘Pagina niet gevonden’) of 200 (‘OK’). Maar er zijn nog veel meer statuscodes die u misschien niet kent. Bekijk onze Server status checker om er meer over te weten te komen.

En het laatste maar niet het minst belangrijke stukje informatie is de meest recente downtime-datum. ‘Is mijn website nu up of down?’ is een belangrijke vraag, maar misschien wilt u weten wanneer het laatste ernstige probleem zich voordeed. Het kan u een idee geven van de betrouwbaarheid van uw provider.

nieuwe sitestatustest om de juistheid van het sitewerk te controleren

Wilt u het website-downchecker-rapport opslaan of naar iemand anders sturen? Het is niet nodig om er een screenshot van te maken! U kunt het rapport met één klik naar een klembord kopiëren om het elders in deze indeling te plakken:

[citaat q_text=’Website-URL: https://copywritely.com
• Servicestatus: Omhoog
• Ip-adres: 148.251.238.57
• Reactietijd: 3.251 s
• Antwoordcode: 200 OK’]

Test website down checker en bestudeer zelf de resultaten!

Waarom is uptime belangrijk?

De uptime van de website is van cruciaal belang. Elke minuut downtime kost u geld, om nog maar te zwijgen van de reputatie. En hoe groter het bedrijf, hoe meer u verliest. Een minuut downtime zou Amazon bijvoorbeeld ongeveer $ 220k kosten.

Het kan ook de reden zijn om posities te verliezen als uw site lange tijd niet beschikbaar was. Kijk eens wat Google daarover zegt.

Dit zijn de belangrijkste redenen om te testen of een website regelmatig offline is:

Reden Uitleg
Een betere gebruikerservaring bieden Gebruikers haten een niet-beschikbare website. Nieuwe bezoekers komen misschien nooit meer terug terwijl bestaande klanten gefrustreerd raken. Uw concurrenten helpen hen graag een handje.
Een hoge zoekmachine ranking behouden Google zal trage of ontoegankelijke websites lager rangschikken. Als je website vaak genoeg down is, bereid je dan voor om ‘gestraft’ te worden. Het kan lang duren voordat de rankings hersteld zijn van zo’n klap.
Bescherming van advertentie-inkomsten Het is duidelijk dat de advertenties niet worden weergegeven wanneer uw site niet beschikbaar is. Advertentiediensten ook o houd downtime in de gaten en houd er niet van als uw site niet beschikbaar is. Velen van hen zullen een campagne opschorten als de site niet beschikbaar is, vooral voor een tijdje.
Hackers detecteren Interventie van hackers kan downtime veroorzaken. Een kwaadaardige code kan uw website beschadigen en mogelijk de apparaten van de bezoekers infiltreren. Met behulp van een website uptime checker kom je erachter dat de site niet beschikbaar is en kan je op tijd in actie komen om de schade te voorkomen.

Hoe de beschikbaarheid van websites controleren?

Je hebt geleerd hoe je kunt controleren of een website niet beschikbaar is. Maar vanwege de bovengenoemde redenen willen we het misschien constant doen. Hier zijn enkele manieren om monitoring tot stand te brengen:

  • Gebruik aangepaste meldingen in Google Analytics. Ze worden geactiveerd wanneer Google detecteert dat het verkeer onder een bepaalde waarde daalt. De melding wordt naar je e-mailadres gestuurd;
  • Ontwikkel een loyale community op sociale media. Regelmatige gebruikers van uw webbron zullen u via Facebook of Twitter op de hoogte stellen als de site niet beschikbaar is;
  • Stel Sitecheckerbot-monitoring in. De bot zal uw website controleren op kritieke wijzigingen en u rapporteren als die er zijn;
  • Gebruik onze gratis uptime checker voor websites. Zodra je website offline is, ontvang je een melding.

Wat veroorzaakt website-downtime?

Je hebt onze website down checker gebruikt en weet zeker dat de website voor iedereen offline is. Wat is het probleem? Laten we eens kijken naar de meest waarschijnlijke scenario’s:

Reden Uitleg
Problemen met de webhostingprovider Slechte hosting is een van de grootste veroorzakers van website-downtime. Er zijn enkele geplande uitvaltijden vanwege onderhoud, maar ongeplande kunnen ook voorkomen. Welke vergoeding krijgt u in dit geval? Kies webhosts met de beste uptime-garanties om de beste verzekering te krijgen tegen dergelijke ongevallen;

In dit geval kun je een van de Top 5 Rated Alternative Hosting proberen die we nu voor je kiezen in de tool. Om ze te krijgen, voert u gewoon de website-downtool uit. U kunt ook andere alternatieven bekijken.

bekijk de betrouwbare hostingprovider
Reden Uitleg
DDoS- en hackeraanvallen Uw website hoeft niet per se direct getroffen te worden door een DDoS-aanval om eronder te lijden. Als u shared hosting gebruikt, bevindt uw site zich op dezelfde server als tal van andere sites, die ten prooi kunnen vallen aan aanvallers. Gelukkig hebben de meeste hostingproviders geavanceerde anti-DDoS-services. U kunt ook overwegen om speciale servers te gebruiken voor extra bescherming;
Problemen met databases of software Bijvoorbeeld een incompatibele plug-in-installatie kan de hele WordPress-site uit de lucht halen. Het per ongeluk verwijderen van sommige bestanden of codeerfouten (typefouten, onjuiste syntaxis, oneindige lussen) kan leiden tot serverfouten. Interne conflicten, databasefouten kunnen er ook toe leiden dat uw site gedeeltelijk geladen pagina’s, blanco pagina’s of helemaal niet laadt;
Hardwarestoringen Geen enkel aantal redundantieniveaus, voedingen of netwerkcontrollers kan 100% uptime garanderen. U kunt een wijdverbreide stroomstoring of een onopzettelijke beschadiging van het snoer niet voorspellen;
Domeinnaamserver (DNS) problemen Soms is het gewoon DNS-propagatie. Een wijziging in een DNS-record is meestal een kwestie van uren, maar het kan tot 72 uur duren voordat deze wereldwijd is doorgevoerd. Onjuiste configuratie kan ook de reden zijn. Een simpele spelfout van een naamserver kan uw website afsluiten;
De domeinnaam is niet verlengd Zelfs als je een domeinnaam hebt gekocht, heb je niet het recht om deze voor altijd te gebruiken. Net als bij een appartement of een autolease, moet de registratie van een domeinnaam vernieuwd worden. Anders wordt het beschikbaar voor een andere gebruiker. Zoek naar de domeinnamen die u kunt kopen met onze Domain Availability Checker

Tips voor het oplossen van problemen

Je hebt geprobeerd toegang te krijgen tot een site, maar kwam nergens. Wat zou je moeten doen? Hier zijn enkele aanbevelingen voor beginners:

  • Controleer de URL. Het maakt niet uit hoe voor de hand liggend het klinkt, je kunt het gewoon verkeerd spellen zonder het te merken;
  • Heeft uw URL aan het begin ‘http’ of ‘https’? Het is niet hetzelfde en sommige websites kunnen niet met beide werken;
  • Is je internetverbinding in orde? Probeer een aantal populaire sites te bezoeken, zoals Google.com of Facebook.com;
  • Gebruik je een proxy of een VPN? Zet het uit en probeer het opnieuw;
  • Is het jouw website? Als het antwoord ‘ja’ is, kijk dan naar de DNS-instellingen en neem contact op met je hostingprovider om de server te controleren. Als het probleem bij de hosting ligt en herhaaldelijk voorkomt, kun je overwegen om van host te veranderen. Zoek een betrouwbaar bedrijf uit de lijst van de beste webhostingproviders!

Als een website niet beschikbaar is, is deze slecht, maar er zijn nog een heleboel andere problemen die uw SEO kunnen schaden!

Om niet alleen websitecrashes maar ook andere technische problemen te detecteren, voert u de volledige site-audit uit.

Something went wrong. Please, try again later.

Wat gebruikers zeggen

Bekijk andere van onze geweldige SEO-tools!
Contentoptimalisatie
Zoekwoordonderzoek
Koppelingen
Off-site SEO
SEO op de pagina
Rang volgen
Bekijk alle tools
close