Gratis SEO-audit

Doorzoek de website voor technische problemen en ontvang een geprioriteerde takenlijst met gedetailleerde handleidingen voor het oplossen.

Something went wrong. Please, try again later.
Trusted by
Sitechecker trusted company

Free Website SEO Checker & Audit Tool

  • Scan the site for 300+ technical issues
  • Monitor your site health 24/7
  • Track website rankings in any geo

Wat is metatitel

Titeltag is de titel van een pagina die bijna altijd wordt gebruikt in zoekresultaten van zoekmachines. Het is een zeer belangrijk onderdeel van SEO, aangezien zoekmachines bepalen of een pagina relevant is voor de zoekopdrachten van bepaalde gebruikers. Titeltags in SEO worden ook gebruikt om de aandacht van gebruikers te trekken, ze helpen om te begrijpen welke informatie op de pagina zal worden weergegeven. Maar SERPS-rang is niet alleen een plaats waar gebruikers een paginatitel zien. En het is van cruciaal belang om het te begrijpen.

1. Titel in HTML-code

Hier hoe titel en metatitel eruit zien in code. Je kopieert het in 1 klik.

<html>
<hoofd>
<meta name="title" content ="Gratis on-page SEO Checker - Krijg nu uw SEO-score">
<title>Gratis on-page SEO Checker - Krijg nu uw SEO-score</title>
</hoofd>
</html>

2. Titel in SERP

SERP kan de belangrijkste plaats zijn, omdat organisch zoeken een van de grootste bronnen is voor relevant websiteverkeer.

title-tag in serp

3. Titel op sociale media

Onthoud dat mensen uw inhoud op sociale media kunnen delen. Hoeveel mensen deze links zullen bezoeken, hangt af van hoe goed uw titel is. Het gebruikersgedrag in zoekmachines en sociale media verschilt. Gebruikers zien een specifieke SERP in de zoekmachine afhankelijk van de zoekopdrachten die ze hebben ingevoerd. Maar terwijl ze sociale media gebruiken, hebben ze vaak geen duidelijk doel. Daarom is het soms beter om een ​​andere titel in open grafiektags in te stellen.

title-tag in sociale media

4. Titel in browsertabblad

Meer open tabbladen die de gebruiker heeft tijdens het werken in de browser, belangrijker voor hem om er snel tussen te navigeren. En er zijn twee punten die hem daarbij helpen: favicon en titel van de website.

title-tag in browsertabblad

5. Titel in browserbladwijzers

Nuttige links worden opgeslagen in browserbladwijzers. Met grote waarschijnlijkheid, als de gebruiker veel bladwijzers heeft, zal hij vergeten waar de pagina over gaat. Daarom is een duidelijke titel ook in dit geval een must.

title-tag in browserbladwijzers

Waarom is titel belangrijk

Titeltag is om twee redenen belangrijk.

  • Rankingsfactor. Aangezien een van de 200 rankingfactoren een invloed heeft op het feit of uw pagina bovenaan wordt weergegeven met zoekwoorden of niet. De impact van de titel hangt af van of het een trefwoord bevat of niet (en het is beter als de titel met dit trefwoord begint).
  • Conversiefactor. Dit is een gemiddelde CTR (klikfrequentie) van uw pagina. Deze statistiek kunnen we krijgen als de CTR uit alle bronnen komt: organisch zoeken, sociale media, browsertabbladen, messengers, enz. Navigeren door de webgebruiker maakt veel beslissingen. Elke keer dat hij een pagina bezoekt, beantwoordt hij vragen: “Is het wat ik nu nodig heb?” en “Waarom deze pagina en niet een andere?”. Als je titel saai, niet relevant en te lang is, is de kans groot dat niemand erop klikt.

Hoe controleer je een metatiteltag met onze testtool?

Onze checker is een gemakkelijke manier om de metatitel nu op de pagina te testen. Voer gewoon de URL in en druk op de knop, en u krijgt het rapport na een paar seconden.

SEO title-tags checker om zoekmachineoptimalisatie gemakkelijker te maken

Zodra de scan is voltooid, krijgt u de titeltekst voor uw controle-URL. De lengtegegevens van de titel en in het geval van het probleem de hint over hoe dit te verhelpen.

rapport over hoe de titel wordt weergegeven in het Google-zoekresultaat

Hoe maak je een goede metatagtitel

1. Beschikbaarheid

De titelregel van de website moet worden ingevuld! Anders wordt de pagina niet gerangschikt. Een ontbrekend titelprobleem moet op tijd worden gedetecteerd en verholpen.

2. Lengte

De optimale lengte van de metatitel is van 60 tot 120 symbolen, maar aangezien de gebruiker niet meer dan 60 tekens kan zien.

Op de pagina met zoekresultaten raden we ten zeerste aan om titels te maken die deze limiet niet overschrijden. Het probleem wanneer de SEO-titel te kort is of de titeltag te lang is, moet worden opgelost.

meta title length

3. Relevantie

De titel moet het doel van deze pagina weerspiegelen, dat wil zeggen dat deze relevant moet zijn voor de inhoud ervan. Anders kunnen de populaire zoekmachines het zelf kiezen.

4. Zoekwoordgebruik

Het meest voorkomende trefwoord (in de directe invoer) van degenen die deelnemen aan de paginapromotie, moet worden opgenomen in de titel van de metatag. In de regel wordt aanbevolen om deze zo dicht mogelijk bij het begin van de tekst te plaatsen. Het is een probleem als er geen trefwoorden in de paginatitel zijn gevonden.

Vermijd het vullen van zoekwoorden. Het is soms handig om een ​​paar beschrijvende termen in de titel te hebben, maar er is geen reden om dezelfde woorden of woordgroepen meerdere keren te laten verschijnen. Door het gebruik van zoekwoorden kunnen uw resultaten er spamachtig uitzien voor Google en gebruikers.

Google Search Console

5. Geen duplicaten op de pagina

De tag “titel” mag slechts één keer op de pagina worden gebruikt en zijn plaats is in het codeblok “head”, niet “body”! Het probleem wanneer meerdere title-tags worden gevonden, moet worden opgelost.

6. Geen duplicaten op de website

Maak indien mogelijk een unieke titel voor elke pagina van de site. U kunt de uniciteit controleren met Google, schrijf de tekst in een directe overeenkomst in de zoekbalk en bekijk de resultaten. Het is noodzakelijk om dubbele paginatitels op de website te corrigeren.

Detecteer dubbele titels op uw website

Crawl uw website en ontdek welke pagina's dubbele titels hebben

Something went wrong. Please, try again later.

7. Aantrekkelijkheid

Metatitel wordt weergegeven als de kop van het artikel in de resultaten van de zoekopdracht (boven het pagina-adres). Potentiële bezoekers van uw pagina zullen ervoor kiezen om de link al dan niet te activeren, afhankelijk van hoe informatief en aantrekkelijk de titel is. Daarom moet de titel van de metatag uw publiek aantrekken om u te helpen verkopen. De formulering inclusief de deeltjes “hoe”, “waar” en voordelen van de diensten of goederen is de beste in deze zorg.

Titel = H1

De belangrijke vraag is of je title-tag en h1-tag hetzelfde kunnen zijn. Het wordt sterk aanbevolen om dezelfde woorden en woordcombinaties te gebruiken voor de tags “title” en “h1”. Maar onthoud dat het beter is om niet voor beide dezelfde tekst te gebruiken.

Ja. Er zijn veel WordPress-sites die een goede ranking hebben in de organische zoekresultaten, zelfs met dezelfde titel en h1 op de pagina. Maar u moet begrijpen dat deze tags verschillende doelen hebben.

Titeltag is een inhoud die de gebruiker helpt om onder andere uw pagina te kiezen. Hier kunt u uw merknaam, details van geo en prijs gebruiken.

H1-tag is een inhoud die de gebruiker alleen helpt om uit te leggen waar de pagina over gaat. Het is niet nodig om uw merknaam en prijs hier te vermelden. Gebruiker heeft u al gekozen.

Dus zoekmachines zullen uw pagina niet straffen als titel en h1 hetzelfde zijn. Maar websitebezoekers kunnen in sommige gevallen verward raken.

Waarom Google een andere titel kan tonen

Soms gebruikt Google een andere inhoud om een ​​paginafragment te maken, geen inhoud van de titeltag. Je kunt er boos over zijn. Maar onthoud dat Google tonnen gegevens verzamelt. Er zijn mogelijk zoekopdrachten waarvoor uw pagina relevant is, maar de titel niet. Je kunt niet alle gevallen voorspellen.

Als we hebben vastgesteld dat een bepaald resultaat een van de bovenstaande problemen met de titel heeft, kunnen we proberen een verbeterde titel te genereren op basis van ankers, tekst op de pagina of andere bronnen. Soms zullen zelfs pagina’s met goed geformuleerde, beknopte, beschrijvende titels echter verschillende titels in onze zoekresultaten krijgen om hun relevantie voor de zoekopdracht beter aan te geven. Hier is een eenvoudige reden voor: de title-tag zoals gespecificeerd door een webmaster is beperkt tot statisch, vast ongeacht de zoekopdracht.

Als we de zoekopdracht van de gebruiker kennen, kunnen we vaak alternatieve tekst van een pagina vinden die beter uitlegt waarom dat resultaat relevant is. Het gebruik van deze alternatieve tekst als titel helpt de gebruiker, en het kan ook uw site helpen. Gebruikers scannen op zoektermen of andere tekenen van relevantie in de resultaten, en een titel die is afgestemd op de zoekopdracht kan de kans vergroten dat ze doorklikken.
Help voor Google Search Console

In onderstaande video legt Matt Cutts in detail uit hoe Google een fragment maakt op basis van de inhoud van de pagina.

Hoe website te controleren op titel tag-problemen

Houd er rekening mee dat er zeer weinig websites zijn die geen technische problemen hebben. Hoogstwaarschijnlijk heeft uw website problemen met titels. Om ze te detecteren, start u een audit in het bovenstaande formulier. Na de afwerking krijgt u een rapport zoals op deze foto.

crawl website voor titels en beschrijvingen

Onderzoek uw problemen en besteed eerst aandacht aan de meest waardevolle pagina’s met behulp van SEO-bewakingssoftware.

Hoe Google Search Console kan helpen

Google Search Console kan helpen om erachter te komen welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor uw titel. Voordat u een nieuwe pagina publiceerde, heeft u waarschijnlijk zoekwoordenonderzoek gedaan. Na het publiceren van de pagina ontdekt u misschien dat Google uw pagina rangschikt op trefwoorden die u niet had verwacht.

seo paginatitel-tool

De eerste titel van de pagina die u nu leest, bevat bijvoorbeeld geen trefwoord “seo”. Maar we ontdekten dat deze pagina begint te rangschikken op zinnen die dit zoekwoord bevatten. Daarom hebben we de titel vernieuwd en een nieuw trefwoord toegevoegd.

Wat gebruikers zeggen

Bekijk andere van onze geweldige SEO-tools!
Contentoptimalisatie
Zoekwoordonderzoek
Koppelingen
Off-site SEO
SEO op de pagina
Rang volgen
Bekijk alle tools
close