Wat zijn Meta Tags en hoe Gebruik je Deze Correct?

Wat zijn Meta Tags en hoe Gebruik je Deze Correct?

Gratis SEO-audit

Doorzoek de website voor technische problemen en ontvang een geprioriteerde takenlijst met gedetailleerde handleidingen voor het oplossen.

Something went wrong. Please, try again later.
Trusted by
Sitechecker trusted company

Free Website SEO Checker & Audit Tool

  • Scan the site for 300+ technical issues
  • Monitor your site health 24/7
  • Track website rankings in any geo

Wat zijn meta tags?

Ken je de andere SEO Meta tags, die gebruikt worden naast de bekende SEO beschrijving en de keywords? Hier vind je een lijst met de overige tags die verdeeld zijn in drie groepen: de goede, de slechte en de onverschillige (je bepaalt zelf of je deze wilt gebruiken). Wanneer je het artikel helemaal gelezen hebt, weet je dat er veel meer slechte tags zijn dan de rest. Uiteraard is het niet mogelijk om een complete lijst te maken met alle HTML meta tags, dus wanneer je er meer wilt bekijken, dan kun je altijd gebruikmaken van de Meta tagging source.

Het belangrijkste advies dat ik kan geven, is niet gebruik te maken van extra meta elementen om de ruimte te vullen terwijl zij niet nodig zijn. Kwantiteit betekent immers niet altijd kwaliteit en daarom is het goed om kritisch te kijken naar de codes die gebruikt worden. Wat doen zij in de browser en hoe helpen deze codes bij het gebruik van het internet?

Slecht

Het is niet zo dat deze tags een nadelig effect hebben op de website, maar ze zijn vooral een zinloze vulling van de ruimte in de code.

  • Author tag – laat zien wie de auteur van een pagina is. Is het echt nodig om dit te vermelden?
  • Generator tag – wordt gebruikt om aan te geven welk programma de pagina gemaakt heeft. Naar mijn idee is het niet de moeite waard om dit te gebruiken.
  • Resource type tag – laat zien welk soort bron de pagina is. Je kunt beter DTD gebruiken om tijd te besparen.
  • Revisit after tag – laat de robots terugkomen naar de pagina na een bepaald tijdsverloop, maar de meest bekende zoekmachines ondersteunen deze functie niet.
  • Rating tag – zorgt voor beperkingen op de inhoud van de pagina, maar we denken dat 18+ inhoud beter op een gescheiden gedeelte geplaatst kan worden, gescheiden van de rest van de inhoud – en dit te melden aan Google.
  • Distribution tag – wordt gebruikt om de toegankelijkheid van een document aan te passen; in de meeste gevallen is dit wereldwijd als standaardinstelling, dus kan het overall ter wereld geopend worden.
  • Abstract tag – wordt gebruikt wanneer je alleen een abstract van de tekst wilt plaatsen.
  • Date/expiration tags – de datum wordt gebruikt om de datum weer te geven waarop de pagina aangemaakt is, waar de expiratiedatum bepaalt wanneer de pagina verdwijnt. Het is echter veel beter om deze pagina’s te verwijderen en de XML-sitemap aan te passen.
  • Copyright tag – wanneer dit al in de footer staat, waarom moet het dan nog eens vermeld worden?
  • Cache control tag – bepaalt de periode waarin de pagina opgeslagen wordt in de browser, maar het is beter om dit te doen in de http-header.

GOED

De goede meta tags moeten op elke pagina gebruikt worden. Dit is uiteraard geen volledige lijst, maar een aantal die minstens gebruikt zouden moeten worden:

  • Meta title – dit is een belangrijk onderdeel van elke SEO strategie en wordt geplaatst in de header sectie en bevat de meest belangrijke gegevens. De enige regel die je in de gaten moet houden is dat er een unieke tag gemaakt moet worden voor elke pagina.
  • Meta description – dit meta element is een beschrijving van de pagina voor de verschillende SERPs. Het heeft geen directe invloed op de ranking van de website, maar is wel bijzonder belangrijk omdat het zich richt op de bezoekers van de website. Een ideale omschrijving bevat 160 en moet vooral de aandacht trekken.
  • Meta content type tag – moet gebruikt worden op elke pagina omdat het aangeeft hoe de pagina opgebouwd is en dit gevolgen heeft voor het laden in de browser. Hier zijn een aantal voorbeelden, maar een ervaring webdesigner kan de meest geschikte makkelijk zelf kiezen.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">
  • Viewport – in het technische era waarin we leven is dit een belangrijk element wanneer je een goede mobiele UX wilt hebben. Je kunt een programma gebruiken zoals Google PageSpeed Insightt Tool om informatie in detail te krijgen hierover. Anders kun je deze standaardtag gebruiken:
<meta name=viewport content="width=device-width, initial-scale=1">

Onverschillig

Deze tags zijn niet verplicht, en daarom is het goed om deze te vermijden wanneer er geen speciale omstandigheden zijn waardoor je deze tags nodig hebt.

  • Social meta tags – de informatie van Twitter en OpenGraph is cruciaal in veel gevallen, maar niet verplicht.
  • Language tag – je kunt deze tag gebruiken om de taal aan te geven voor een bepaalde pagina. Bijvoorbeeld wanneer je naar een ander land verhuist.
  • Specific bots tag – geeft instructies aan de robots zoals noodp (vertelt dat de DMOZ data niet gebruikt mag worden) en noydir (bijna gelijk, maar hier Yahoo Directory listing informatie). Dit kunnen de zoekmachines natuurlijk ook zelf, maar als je denkt dat je dit echt moet doen, dan moet je het vooral doen.
  • Robots – sommige specialisten denken dat di teen verplichte meta tag is. Maar laten we er eens goed naar kijken. In het geval van indexering van een pagina en je dit niet toegevoegd hebt, dan lezen de robots dit als een index. Wil je een noindex hebben voor de links op de pagina, dan heb je het volgende element nodig:
<meta name="robots" content="noindex" />
  • Refresh tag – is een variant op de redirect die je eigenlijk altijd zou moeten vermijden. Het beste is om gewoon te kiezen voor de goede oude 301 redirect, zelfs wanneer je weet dat je hier zo snel mogelijk iets aan moet doen.
  • Keywords tag – door de enorme omvang van SEO-strategieën is het gebruik hiervan niet aan tet raden omdat er een bijzonder kleine kans is dat het iets voor jouw website doet. Is het gemaakt bij het aanmaken van een pagina, laat het dan vooral staan. Is het niet automatisch toegevoegd, ga er dan niet mee aan de slag.
  • GEO tag – wordt alleen ondersteund door de Bing zoekmachine. Het is verdeeld in drie verschillende types: regio, positie en plaatsnaam.
<META NAME="geo.position" CONTENT="latitude; longitude">
<META NAME="geo.region" CONTENT="Country Subdivision Code">
<META NAME="geo.placename" CONTENT="Place Name">
  • Site verification tag – soms is het nodig om een website te verifiëren biij Google. Je kunt ook een extern bestand gebruiken of DNS, of een link naar houw Google Analytics profiel. Over Bing gesproken: meta tag en XML-file verificatie is mogelijk, maar de XML-methode verdient altijd de voorkeur.
Snelle Links

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk meer berichten
Wat is H1-tag en vereisten om het correct te schrijven?
SEO Basics
Wat is H1-tag en vereisten om het correct te schrijven?
Roman Rohoza
Jan 31, 2024
Ontdek het Verschil Tussen Follow en No Follow Links voor SEO
SEO Basics
Ontdek het Verschil Tussen Follow en No Follow Links voor SEO
Ihor Volkov
Sep 29, 2023
Wat is een URL: definitie, structuur en voorbeelden & Hoe maak je het SEO-vriendelijk?
SEO Basics
Wat is een URL: definitie, structuur en voorbeelden & Hoe maak je het SEO-vriendelijk?
Roman Rohoza
Feb 28, 2024
close